Collagen Powder Blend (kolagen)

ZAMRZNILI SMO CENO

49,00

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 49,00

Collagen Powder Blend (kolagen)

(2 mnenji strank)
Prehransko dopolnilo s sladili

Prehransko dopolnilo s kar 5 viri hidroliziranega kolagena.

✔️ Vsebuje več kot 8600mg hidroliziranega kolagena iz kar 5 različnih virov.

✔️ Vsebuje vitamin C, ki pomaga pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom1.

✔️ Vsebuje naravni kurkumin iz kurkume.

✔️ Vsebuje gorsko smolo šilajit, ki podpira različne funkcije v telesu2.

1Zdravstvena trditev iz Uredbe Komisije (EU) št. 432

2EFSA Botanical claim on hold No. 3973, 3974, 3975, 3976, 3977, 3980

Način uporabe: Ena vrečka na dan, zjutraj raztopljena v kozarcu mlačne vode.

Vsebnost: 30 vrečic ( za 30 dni )

 

ZAMRZNILI SMO CENO

49,00

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 49,00

Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)

Kolagen - kaj je in zakaj je tako pomemben za naše telo?

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v telesu, saj predstavlja kar 30 % vseh beljakovin. Nahaja se v koži, kosteh, laseh, nohtih, mišicah in hrustancu. Celice vezivnega tkiva, fibroblasti, so tiste, ki ga naravno proizvajajo in vzdržujejo. Te tvorijo pomembno ogrodje, ki telesu zagotavlja strukturo in moč.

V tej vsebini boste izvedeli tudi 5 koristnih stvari:
– pozitivni učinki kolagena,
– kateri so znaki pomanjkanja kolagena,
– za koga je primerno prehransko dopolnilo kolagen,
– kateri je najboljši kolagen za vnašanje v telo,
– na katere dele telesa deluje kolagen.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Priporočamo pri:

 • Bolečih in vnetih sklepih
 • Staranju in tanjšanju kože (zgubana in povešena koža)
 • Ohranjanju mladostnega videza in vitalnosti
 •  Pri težavah z mehkimi, krhkimi nohti in tankimi lasmi
 • Manj prožnih tetivah in ligamentih
 • Težavah s prožnostjo ožilja
 • Prepustnem črevesju

Beseda kolagen izhaja iz grške besede “kólla” in v prevodu pomeni lepilo. Beseda prečudovito ponazarja vlogo kolagena v telesu, ki deluje kot lepilo, ki drži vse skupaj in poskrbi, da telo deluje tako kot mora.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Poznamo različne vrste kolagena. V telesu pa med drugim najdemo:

 • Tip 1 – ima gosta vlakna in predstavlja večino kolagena v telesu. Najdemo ga v kosteh, kitah, hrustancu, strukturi kože, zobeh in vezivnih tkivih
 • Tip 2 – se nahaja v elastičnem hrustancu. 
 • Tip 3 – najdemo ga v strukturi žil, organov, črevesju in mišic
 • Tip 4 – je prisoten v posameznih plasteh kože.
 • Tip 5 Ki je prisoten v laseh.

VREDNOST KOLAGENA Z LETI UPADA

Po 20. letu telo vsako leto proizvede 1% manj kolagena, saj se oslabi delovanje fibroblastov in s tem posledično upočasni njegova proizvodnja. Pri tem se kolagen razdrobi in ohlapno porazdeli. Upad kolagena v telesu skupaj z izgubo še ene poglavitne beljakovine, elastina, privede do prvih znakov staranja

Collagen Powder Blend (kolagen)

Kolagen je najbolj zastopana beljakovina v človeškem telesu in sodi med strukturne beljakovine (proteine), ki telesu zagotavljajo oporo in obliko. 

Kolagen predstavlja 30 % vseh beljakovin v našem telesu, nahaja se v kosteh, vezivnem tkivu, mišicah, laseh, nohtih, žilnih in črevesnih stenah, očeh, mehurju, dlesnih, zobeh.

S starostjo telo zmanjšuje tvorjenje kolagena, po 20. letu ga vsako leto proizvede 1% manj.

NADOMESTITE UPAD KOLAGENA S COLLAGEN POWDER BLENDOM.

Pozitivni učinki kolagena na telo

Kolagen je izjemno pomembna beljakovina za naše zdravje. Tvorba kolagena je nujna za čvrsto, napeto kožo mladostnega videza. Pojav gubic je v veliki meri povezan prav z upočasnjeno tvorbo. Vendar pa pozitivni učinki kolagena nikakor niso vezani samo na kožo. Gre za snov, ki vpliva na številne druge dele telesa – od kosti, dlesni, zob, mišic in vezivnega tkiva do las, nohtov ter celo črevesnih sten, žil, oči in mehurja.
Upočasnjena tvorba tako privede do najrazličnejših težav, ki niso nujno samo estetske. Žal gre za proces, ki se mu ni mogoče izogniti. Po dopolnjenem 20. letu starosti je upadanje konsistentno, vendar na srečo lahko svojemu telesu pomagate tako, da mu priskrbite kakovostno prehransko dopolnilo. Kolagen bo s tem nadomeščen, posledično pa bodo negativni učinki upočasnjene tvorbe precej manj izraziti.

Uživanje prehranskega dopolnila kolagen ima tako številne pozitivne učinke, kot so:

blaženje vnetij in z njimi povezanih bolečin v sklepih, obenem pa je uživanje kolagena koristno kot preventiva za zaščito sklepov,
manj težav z gibanjem zaradi blagodejnega vpliva kolagena na sklepe in kite,
– pomoč pri krepitvi nohtov in las je dodatna prednost te »strukturne beljakovine«,
– povečanje prožnosti tetiv in ligamentov ter na pozitiven vpliv na črevesne stene. Kolagen namreč pomaga zmanjšati tveganje za t. i. prepustno črevesje. Gre za pojav, za katerega je značilna prepustnost črevesne stene, posledično pa se v krvnem obtoku znajdejo škodljive snovi.
Elastičnost kože, ki je pogosto tudi razlog za odločitev za prehransko dopolnilo kolagen

Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)

ZAKAJ IZBRATI COLLAGEN POWDER BLEND?

✔️Vsebuje kombinacijo kar 5 različnih virov kolagena

✔️Dodani vitamin C, ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob.

✔️Silicij iz bambusa vpliva pozitivno na sklepe, kosti in tvorbo hrustanca ter pomaga pri ohranjanju gibljivih sklepov3.

✔️Dodan je tudi kurkumin, ki ima antioksidativne in protivnetne lastnosti4. Pridobivajo ga iz kurkume.

✔️Gorska smola mumio ali šilajit imenujemo tudi gorske solze ali čudež Azije, saj nastaja iz gorskih sedimentov na nadmorski višini 3500 m v jamah in razpokah. Podpira presnovo in pomaga pri nadzoru teže5.

 

Collagen Powder Blend (kolagen)

Posebna formula Dr. Majića
Prim. Tomislav Majić dr. med. specialist internist kardiolog je razvil učinkovito formulo za Collagen Powder Blend. Prednost Collagen Powder Blenda je ta, da je hidroliziran. S postopkom hidrolizacije se razdeli velike beljakovine kolagena na manjše delce, aminokisline, ki jih telo lažje absorbira in tako pomaga telesu nadomestiti kolagenski primanjkljaj. Hidroliziran kolagen ima kar 90% absorpcijo, medtem ko je stopnja absorpcije kolagena iz hrane le okoli 27%. Prav zaradi tega je učinek in končni rezultat takšnega kolagena veliko boljši.
Izdelek Collagen Powder Blend vsebuje kar 5 virov kolagena in s tem nudi telesu podporo pri zagotavljanju in vzdrževanju vitalnosti. Večina kolagenov na trgu vsebuje le kolagen iz enega vira (ribji ali goveji). S kombinacijo 5 virov kolagena izdelek Collagen Powder Blend zagotavlja količine kolagena, potrebne za ohranjanje vitalnosti vseh pomembnih področij: sklepov in vezivnih tkiv, kože, ožilja, kosti, nohtov, las, dlesni in zob.

Kdaj se priporoča uporaba kolagena in znaki pomanjkanja kolagena v telesu

Bolečine v sklepih, krhki nohti, manj sijoči lasje in manj prožna koža so prvi znaki, ki opozarjajo na upad kolagena v telesu. Nekateri znaki staranja, kot so prve gubice, morda niso tako moteči. Toda znaki, kot so bolečine v sklepih, močno vplivajo na kakovost življenja. Staranje je naraven proces, ki se ga žal ne da ustaviti, vendar pa ga lahko z ustreznimi ukrepi nekoliko upočasnimo. Veliko gibanja, uživanje zdrave prehrane ter živil, bogatih s kolagenom pomaga nadomestiti primanjkljaj te beljakovine v telesu.
Čeprav zdrava prehrana pripomore k vnosu kolagena v telo, to žal ni dovolj, da bi nadomestili ves primanjkljaj. Absorpcija te vitalne beljakovine iz hrane je namreč le okoli 27 %. Takrat priskoči na pomoč v obliki prehranskega dopolnila. Kolagen v prehranskih dopolnilih je hidroliziran, kar pomeni, da so v postopku hidrolizacije velike beljakovine, razdeljene na manjše delce, aminokisline. Aminokisline telo lažje absorbira ter tako pomaga telesu nadomestiti primanjkljaj. Hidroliziran kolagen se ponaša z 90-% absorpcijo, zaradi česar uporabnikom zagotavlja preprostejše ohranjanje vitalnosti.
Uživanje kolagena pa ni priporočljivo le ob prvih znakih staranja, temveč tudi ob poškodbah sklepov in pri celjenju ran. Kolagen namreč spodbudi delovanje telesa ter proizvodnjo gumijastega tkiva, ki ščiti in pokriva kosti. S tem preprečuje bolečine v sklepih ter zagotovi nemoteno gibanje sklepov. Redno uživanje kolagena bo hitro razkrilo pozitivne učinke kolagena na kosteh, mišični masi, koži, črevesju in vsesplošnem izboljšanju razpoloženja. Kdaj se priporoča uporaba kolagena? Pravzaprav je odvisno od posameznika, toda mlajši kot začnemo, manjši primanjkljaj kolagena je treba nadomestiti. Pozitivni učinki kolagena se pri mlajših posameznikih pojavijo že po enem mesecu rednega jemanja.

Znaki pomanjkanja kolagena in kako jih pravočasno opaziti?

Kolagen daje koži prožnost, strukturo in oporo. O pomanjkanju kolagena govorimo tedaj, ko telo ne proizvaja več dovolj kolagena, njegovega primanjkljaja pa tudi s hrano ne moremo nadomestiti. Njegovo upadanje je hitro vidno. Največkrat je posledica naravnega staranja, a obstajajo tudi dejavniki, ki povečajo njegov upad. Na nižjo proizvodnjo kolagena vpliva:

Collagen Powder Blend (kolagen)
 • Pomanjkanje cinka
 • Pomanjkanje vitamina C, ki ga telo nujno potrebuje za proizvodnjo kolagena
 • Stres
 • Kajenje
 • Slaba prehrana (izdelki iz bele moke, sladkor)
 • Pomanjkanje antioksidantov
 • Alkohol
 • Oksidativni stres
 • UV žarki
 • Dolgotrajna vnetja
 • Pomanjkanje spanja
 • Genetika

Znaki pomanjkanja kolagena se razlikujejo od posameznika do posameznika. Pojavijo se tedaj, ko telo nima dovolj beljakovin za pravilno delovanje. Med glavne znake pomanjkanja uvrščamo:

Collagen Powder Blend (kolagen)
 • Gube na obrazu
 • Staranje kože
 • Upadla in nesijoča koža
 • Staranje obraza
 • Bolečine v sklepih in mišicah
 • Bolečine v sklepih rok
 • Bolečine v kolenih in sklepih
 • Izguba mobilnosti
 • Bolečine v kosteh in sklepih
 • Krhki nohti
 • Razcepljeni nohti
 • Razcepljene konice
 • Pusti in tanki lasje
 • Težave z zobmi
 • Težave s krvnim tlakom
 • Puščajoče črevo

Za koga je primeren kolagen?

Tvorba kolagena je sicer v mladosti enostavna, saj jo tvori telo samo, vendar ne smemo pozabiti, da se od dvajsetega leta dalje pa se le-ta začne zmanjševati. Prav zaradi tega je dodajanje kolagena v kasnejših letih priporočljivo za večino.
Prvi znaki pomanjkanja kolagena so sicer podobni znakom staranja. Na obrazu začnejo nastajati gube, koža ni več tako sveža in napeta, lasje in nohti postanejo bolj krhki. Ko pride do bolečine v sklepih, je skrajni čas, da v prehrano začnemo dodajati kolagen. Snov namreč deluje po eni strani kot vezivo oz. lepilo, na drugi pa kot mazivo. Zato zadosten vnos zmanjšuje bolečine v sklepih, skrbi pa, seveda, tudi za lepši videz.
Najboljši kolagen je naravni kolagen. Čeprav lahko snov pridobivamo tudi iz določenih živil, kot so jagodičevje, indijski oreščki, perutninsko meso, citrusi, ribe in jajca, pa se ta absorbira težje, kot, denimo hidroliziran kolagen v prahu. Ta se lahko absorbira tudi preko 90%, medtem, ko se tisti iz hrane v manj kot 30%. V telesu imamo sicer 4 tipe kolagena. Vsak služi za telesu po svoje. Bolečine v sklepih, na primer, zmanjšuje kolagen tipa 2. Ker je najboljši kolagen tisti, ki dejansko deluje, pa je najbolje izbrati prehranske dodatke, ki vsebujejo kolagen iz različnih virov.
Collagen power blend Biostile vsebuje kolagen kar iz 5 različnih virov, poleg tega pa se lahko pohvali tudi s pomožnimi snovmi. Zaradi vseh teh lastnosti, ste lahko prepričani, da boste v telo vnesli najboljši kolagen za vas, ki bo pomagal pri vseh težavah, ki se pojavijo zaradi pomanjkanja.
C vitamin je nujen, če želimo, da se kolagen poveže z beljakovinami znotraj telesa. Poleg C vitamina, pa se Collagen power blend Biostile lahko pohvali še s snovmi, kot so kurkumin in gorska smola mumia ali šilajit ter silicij. Njegova absorpcija je zelo visoka, saj gre za hidroliziran kolagen v prahu, zato ste lahko prepričani, da je to najboljši kolagen na tržišču.

Enostaven za mešanje, odličnega okusa. Priročno pakiranje v vrečicah za enkratno uporabo.

Kako naj uživam prehransko dopolnilo kolagen?

Kolagen v prahu, oz. prehransko dopolnilo kolagen ima boljše zmožnosti absorpcije, kot kolagen iz hrane. Čeprav tudi hrana bogata s to snovjo prinaša pozitivne učinke kolagena, pa se le-ta preko hrane veže na telo mnogo težje, kot v obliki prehranskega dopolnila kolagen. Posledično so tudi pozitivni učinki manj vidni.
Za uživanje je najboljša izbira kolagen v prahu, še posebej pa se priporoča hidroliziran kolagen. Ta se namreč absorbira v telo v okrog 90%.
Hidroliziran kolagen je obdelan s postopkom hidrolizacije. To pomeni, da se kolagen v prahu obdela tako, da se beljakovine razdelijo in pomanjšajo. Zaradi takšnega postopka se hidroliziran kolagen v prahu tudi lažje poveže s telesom, ta pa iz njega pridobi vse potrebne snovi.
Pozitivni učinki kolagena oz. uporabe le-tega, se začnejo kazati relativno hitro. Polepša se koža, lasje in nohti so močnejši, imamo več energije, zmanjšajo se tudi bolečine v sklepih in kosteh. V primeru, da prehransko dopolnilo vsebuje tudi dodatne snovi, kot je na primer C vitamin, katerega telo za proizvajanje in črpanje kolagena nujno potrebuje, so pozitivni učinki hidroliziranega kolagena v prahu še toliko večji.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Hranila, ki povečajo tvorbo kolagena

Naravni kolagen v hrani običajno povezujemo z živili živalskega izvora. Drži sicer, da gre za beljakovino, ki je prisotna samo v živalskem telesu, vključno s človeškim, kar pomeni, da naravni kolagen v hrani rastlinskega izvora ni prisoten. Vendar pa obstajajo številna rastlinska živila, ki pomagajo »posredno« pri procesu tvorbe kolagena. To pomeni, da spodbudijo naravne procese, ki so ključni za to, da se v telesu tvori kolagen. Živila, ki spadajo v to skupino, so predvsem tista, ki vsebujejo veliko vitamina C (paprika, agrumi, krompir, jagodičevje ipd.). Vitamin C je namreč ena od ključnih snovi, ki so potrebne za to, da se v človeškem telesu sintetizira naravni kolagen. Hrana, bogata z omenjenim vitaminom, je torej vsekakor zelo koristen sestavni del jedilnika – tudi ko gre za kolagen. 

Živila, kot so agrumi in paprika, prispevajo k bolj elastični, napeti koži in posledično k mladostnemu videzu. Obenem pa lahko posredno pomagajo vašim sklepom, kostem, nohtom, tetivam, ligamentom, ožilju, črevesju itn. Podobno velja v primeru odločitve za prehransko dopolnilo. Tu se je prav tako smiselno osredotočiti na prehranska dopolnila, ki vsebujejo snovi za spodbujanje naravne tvorbe v telesu, saj lahko tako pričakujte boljši učinek. V to skupino med drugim spada silicij – mineral, ki je obenem zelo pomemben za tvorbo elastina.

NADOMESTITE UPAD KOLAGENA S COLLAGEN POWDER BLENDOM.

Na katere dela telesa deluje kolagen?

Pozitivni učinki kolagena oz. uporabe le-tega, se začnejo kazati relativno hitro. Polepša se koža, lasje in nohti so močnejši, imamo več energije, zmanjšajo se tudi bolečine v sklepih in kosteh. Kolagen za kožo upočasni proces staranja in obnovi kožo
Kolagen za kožo prispeva k upočasnitvi procesa staranja ter zmanjšuje brazgotine aken. Predstavlja približno 70 % kože, njegova proizvodnja pa v mladosti zagotavlja napeto kožo. Je poglavitna beljakovina za zdravje kože, vezivnega tkiva ter zaščito organov. Ko se staramo, se razgradi veliko hitreje, kot ga lahko nadomestimo. 

Vezivna tkiva pri tem oslabijo, koža pa izgubi svoj volumen. To povzroči hitro staranje kože, pojav globokih gub ter upadlo kožo. Rešitev je preprosta – prehransko dopolnilo kolagen. Koža s pomočjo kolagena shranjuje vlago, regenerira kožne celice in elastičnost.

 

Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)

KJE DELUJE KOLAGEN?

Kolagenski primanjkljaj in posledično staranje kože sta seveda naravna procesa, ki ju ne moremo zaustaviti. Lahko pa staranje kože upočasnimo z dodajanjem kolagena v obliki prehranskih dopolnil.

Kolagen je beljakovina, ki predstavlja kar 30% vseh beljakovin v našem telesu. Telo jo proizvaja samo, vendar pa se s starostjo količina kolagena v telesu začne manjšati in začne po 20. letu strmo upadati.

Kolagen gradi veliko različnih tkiv v našem telesu, njegov upad pa se najhitreje opazi na koži, kjer se z upadanjem kolagena začnejo kazati vidni znaki staranja in gube. Ker kolagen sestavlja 70% kože, začne koža ob pomanjkanju upadati in dobi utrujen ter uvel videz.

Kolagen je tudi sestavni del sklepov in kit, ob upadu kolagena pa se hitro pojavijo težave v gibalnem sistemu, ki onemogočijo normalno gibanje.

 

Pomanjkanje kolagena pa se kaže tudi v prepustnosti črevesne stene, saj je tudi ta v veliki meri sestavljena iz kolagena. Zaradi prepustnosti črevesne stene se v krvni obtok začnejo sproščati zdravju škodljive snovi, ki povzročajo različne težave na koži in počutju.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Kolagen za obraz uspešno odpravi prve znake staranja

Gube na obrazu in staranje obraza so prvi vidni znaki upada proizvodnje kolagena. Kolagen deluje kot podporna struktura v koži, ki ji daje čvrstost, odpornost ter mladostno polt. Prehranska dopolnila s kolagenom pospešijo naravno proizvodnjo te beljakovine ter poskrbijo za regeneracijo celic in posledično pomlajevanje kože na obrazu. Na pomlajevanje obraza vpliva tudi delovanje kolagena na obrazne mišice. Le te so zaradi njegove povečane proizvodnje bolj napete, kar omogoča večje kroženje krvi. Rezultat tega pa je sijoča, napeta polt. Kolagen preprečuje izgubo vode, zato je odličen način za obnavljanje kože, odpravljanje gub na obrazu ter povečanje njene elastičnosti. Prehranska dopolnila na osnovi kolagena so priljubljena zaradi upočasnitve staranja obraza ter zagotavljanja mladostnega videza.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Kolagen za sklepe odpravlja bolečine v sklepih, mišicah in kolenih

Kolagen za sklepe je nujen za zdravje hrustanca, mišic, vezi in kosti. Z leti telo ne proizvaja dovolj kolagena za normalno delovanje, kar lahko odražajo bolečine v kolenih in sklepih. Kolagen namreč sestavlja sklepni hrustanec. To je tkivo, ki prekriva konce kosti na sklepih ter jim omogoča neovirano premikanje in upogibanje. Če je to premikanje oteženo, se pojavijo bolečine v kosteh in sklepih. V sklepnem tkivu oziroma hrustancu je prisoten kolagen Tipa 2. Le ta dopušča, da sklepi ostajajo prožni in podprti. S staranjem se zmanjša vsebnost kolagena, obrabljeni hrustanci pa povzročajo povečano verjetnost poškodb, bolečine v sklepih rok, zlome, obrabo ter bolečine v sklepih in mišicah. Zato je priporočljivo poseči po prehranskem dopolnilu, kot je kolagen za kolena. Kolagen za sklepe ali kolena uspešno nadomesti naravni kolagen, odpravi bolečine v sklepih in izboljša mobilnost.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Nohti in zakaj je jemanje kolagena nujno za njihovo zdravje

Kolagen za nohte poskrbi za zdrave in močnejše nohte. Sijoči, močni in dolgi nohti, brez belih lis, so največkrat odraz zdravja. Toda hranila, ki nam jih zagotovi uravnotežena prehrana za njihovo zdravje velikokrat, niso dovolj. Takrat je najučinkovitejša rešitev kolagen za nohte. Kolagen je naravno prisoten v strukturi nohtov, njegovo pomanjkanje pa najpogosteje nakazujejo razcepljeni in krhki nohti. Pomanjkanje se pojavi na ravni drobnih krvnih žilic, kapilar, ki nohtom dovajajo kisik in hranila. Posledica prekinjenega toka dobave hranil so lomljivi, odkrušeni, razbarvani, lisasti in razcepljeni nohti. Kolagen za nohte vsebuje veliko arginina, ki proizvaja dušikov oksid. Slednji izboljša pretok krvi, kar omogoča hitrejše dovajanje hranil do nohtov. z vnašanjem kolagena v telo se boste poslovili od razcepljenih, krhkih nohtov ter si zagotovili močne, lepe in zdrave nohte.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Lasje z razcepljenimi konicami odražajo pomanjkanje kolagena

Razcepljene konice so mnogokrat pokazatelj, da našim lasem nekaj primanjkuje. Zdravi lasje v mladosti so posledica visoke prisotnosti kolagena, ki spodbuja elastičnost kože in rast las. Naravna upočasnitev proizvodnje kolagena povzroči izgubo sijaja, lomljenje las in razcepljene konice. Poleg tega so naši lasje nenehno izpostavljeni najrazličnejšim zunanjim dejavnikom. Če tem dodamo še redno pranje, navijanje, sušenje in druge toplotne obdelave so razcepljene konice ter suhi lasje logična posledica. Zdravo raven hidracije, zaščito lasnih mešičkov pred poškodbami prostih radikalov, regeneracijo lasnih mešičkov, krepitev las – vse to omogoča kolagen. Lasje bodo z rednim uživanjem prehranskega dopolnila daljši, gostejši in krepkejši. Naravna krepitev las bo poskrbela za zdrave lase in elastičnost lasišča, ob tem pa preprečila starostno redčenje ter omilila videz sivih las.

Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)
Collagen Powder Blend (kolagen)

V kakšnih oblikah najdemo prehransko dopolnilo kolagen in prednosti kolagena v prahu

Kolagen v prahu velja za najboljši kolagen. Kapsule, ki vsebujejo kolagen, tablete in drugi pripravki, v katerih je mogoče najti to pomembno beljakovino, so sicer lahko priročna opcija. Toda kolagen v prahu, še posebej hidroliziran, ponuja določene prednosti, ki niso značilne za kolagen v kapsulah in podobnih oblikah. Ena od najpomembnejših prednosti je možnost vključevanja v različne jedi in napitke (smoothie, jogurt itn.). Kot omenjeno, je najboljša izbira hidroliziran kolagen v prahu. Kolagen v hidrolizirani obliki se bistveno lažje absorbira. Za hidroliziran kolagen v prahu so namreč značilni manjši delci oziroma aminokisline, na katere so s pomočjo postopka hidrolize razpadle večje beljakovinske molekule. Poleg kolagena iz petih različnih virov vsebuje izdelek Collagen Powder Blend tudi vitamin C, ki spodbuja naravno tvorbo v telesu. Obenem pa je mogoče v izdelku najti silicij, ki prav tako prispeva k normalni sintezi kolagena v telesu, gorsko smolo šilajit (mumio), bogato z najrazličnejšimi minerali, in kurkumin, ki je znan po izjemnih protivnetnih učinkih in antioksidativnem delovanju. Kot je znano, so antioksidanti zelo pomembni za zmanjševanje nevarnosti za kronične bolezni in za upočasnjevanje procesa staranja, saj se borijo proti škodljivim prostim radikalom v telesu. Protivnetno delovanje kurkumina pa lahko med drugim pomaga pri ublažitvi bolečin v sklepih.

Collagen Powder Blend (kolagen)

5 Tipov kolagena:

5 tipov kolagena. Goveji tip 1 in 2, Piščančji tip 2, Ribji kolagen tip1 in membrana jajčne lupine.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Kurkumin:

Ima antioksidativne in protivnetne lastnosti4.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Smola šilajit:

Podpira presnovo in pomaga pri nadzoru teže5.

Collagen Powder Blend (kolagen)

Vitamin C:

Ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob.1

Collagen Powder Blend (kolagen)

Silicij

Iz mladih bambusovih vršičkov vpliva pozitivno na sklepe, kosti in tvorbo hrustanca. Pomaga pri ohranjanju gibljivih sklepov3.

1Zdravstvena trditev iz Uredbe Komisije (EU) št. 432
2EFSA Botanical claim on hold No. 3973, 3974, 3975, 3976, 3977, 3980
3EFSA Botanical claim on hold No. 2723
4EFSA Botanical claim on hold No. 4009, 2030
5EFSA Botanical claim on hold No. 3974, 3975

Sestavine

Priporočen dnevni odmerek (1 vrečka) vsebuje:

sestavina % Dnevno
Hidroliziran goveji kolagen tip I 5500 mg n.d.
Hidroliziran Ribji kolagen tip I 3000 mg n.d.
Kurkumin 250 mg n.d.
Gorska smola šilajit 250 mg n.d.
Hidroliziran goveji kolagen tip II 100 mg n.d.
Vitamin C (iz plodov šipka) 50 mg 63%
Hidroliziran piščančji kolagen tip II 10 mg n.d.
Membrana jajčne lupine 10 mg n.d.
Silicij (iz bambusa) 10 mg n.d.

* Priporočen dnevni vnos, glede na Uredbo (EU) št. 1169/2011, n.d.-ni določen

Sestavine

Hidroliziran goveji kolagen tip I, hidroliziran ribji kolagen tip I, kurkumin iz korenik kurkume (Curcuma longa), gorska smola šilajit (mumijo), hidroliziran goveji kolagen tip II, izvleček iz plodov šipka (Rosa canina) standardiziran na vsaj 70% vitamina C (L-askorbinska kislina), hidroliziran piščančji kolagen tip II, izvleček membrane jajčne lupine, silicij iz mladih poganjkov bambusa (Bambusa sp.), naravna aroma manga in pomaranče, sladili ksilitol in sukraloza.

Način uporabe: Ena vrečka na dan, zjutraj raztopljena v kozarcu mlačne vode.

Vsebnost: 30 vrečic (za 30 dni)

Neto teža: 300g

Opozorila

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Shranjevati pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Morda vam bo prav tako všeč…