Izdelki za hujšanje prispevajo k izgubi odvečne teže ter zagotovijo dobro počutje

Izdelki za hujšanje pripomorejo k zdravi telesni teži, hkrati pa odpravljajo zdravstvene težave, povezane z višjim indeksom telesne mase (ITM). Slednji predstavlja uspešno antropološko mero za preverjanje zdrave teže glede na višino. Z njim hitro določimo, v katero kategorijo zamaščenosti sodi posameznikovo telo. Klasifikacija 18.5 označuje nedohranjenost, normalna telesna masa se giblje med 18.5 in 24.99, povišana med 25 in 29.99, debelost pa označuje mera, večja od 30. Vzroki za prekomerno težo so različni. Številni za nezdravo prehranjevanje in nezadostno športno dejavnost krivijo hiter tempo življenja, drugim težave povzročajo zdravstvena stanja, spet tretjim pa zdravila, ki jih uživajo.

Ste oseba, ki se vselej sprašuje, kako se znebiti odvečnih kilogramov? Najboljši način za to je seveda uživanje zdrave, uravnotežene prehrane ter redna športna dejavnost. V želji, da bi izgubili prekomerno težo mnogi, posežejo po prehranskih dopolnilih, med katerimi so najbolj priljubljene bonboni za hujšanje z glukomanan polisaharidom. Te pomagajo pri hujšanju, vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi ter uravnavanju krvnega tlaka.

Ali lahko bonboni za hujšanje pripomorejo za znižanje prekomerne teže?

Hujšanje z glukomananom je vse bolj priljubljeno. Večina gomolja na prvi pogled ne bi prepoznala, a se zavedajo njegovih pozitivnih učinkov. Ti so bili potrjeni s strani številnih raziskav, ki so hkrati podale edinstven in presenetljiv vpogled vpliva prekomerne teže na telesne procese. Med ključnimi je bilo delovanje maščobnih celic, ki so z izločanjem hormonov in drugih snovi spodbujala vnetja. Čeprav je vnetje bistven del celjenja, lahko zmanjša odzivnost telesa na inzulin ter spremeni pristop, kako telo presnavlja ogljikove hidrate in maščobe. Inzulin prenaša sladkor iz krvi v celice, kjer se porabi kot energija. V kolikor celice ne morejo prevzeti krvnega sladkorja, se vrednost le tega poviša, to pa je glavni vzrok za bolezni ledvic in srca. Odvečni kilogrami med drugim vplivajo še na kognitivne spodobnosti in so pogost krivec za bolezni mišično skeletnega in respiratornega sistema (astma, spalna apneja). Razlog za to je kopičenje maščobnih celic, ki omejujejo spuščanje diafragme ter posledično širjenje pljuč. Ob tem oslabijo moč dihalnih mišic, zožijo dihalne poti ter zmanjšajo prožnost prsne stene. Pri tem se je treba zavedati, da prevelika teža ne vpliva le na fizično zdravje, temveč tudi na duševno.

Verjetno vas zanima, ali bonboni za hujšanje pripomorejo k zmanjšanju tveganj za nastanek teh bolezni? Zdrav način življenja skupaj z izdelki za hujšanje zmanjša tveganje za razvoj zgoraj naštetih bolezni, ob tem pa izboljša še čustveno počutje.

Hujšanje z glukomanan vlakninami uravnava holesterol in visok pritisk

Bonboni  za hujšanje, ki vsebujejo glukomanan polisaharid, prispevajo k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi ter zniževanju pritiska. Holesterol je maščobna snov, naravno prisotna v telesu, ki se v obliki sferičnih delcev (lipoproteinov) prenaša skozi krvni obtok. S svojo prisotnostjo sodeluje pri sestavi celičnih membran, raznih hormonov in vitamina D. Njegove povišane vrednosti so največkrat kombinacija nezdravega načina življenja in genov. Zelo visok holesterol povzroči nastanek oblog na žilnih stenah, vpliva na zoženje in otrdelost arterij ter s tem poveča tveganje za srčno-žilne bolezni. Če se sprašujete, kako ga znižati na naraven način, je to najbolje storiti s prehrano z nizko vsebnostjo maščob. Zdrav obrok naj bo sestavljen iz beljakovin, škroba, zelenjave in polnozrnatih izdelkov. Izberite živila, ki maščobe topijo, pomagate pa si lahko tudi z izdelki za hujšanje. Ti ne bodo pripomogli le k [JB2] uravnavanju holesterola, temveč bodo uravnavali tudi še krvni tlak. Ta je posledica bitja srca, ki povzroči, da se kri prečrpa skozi arterije v telo. Krvni tlak naznanja, kako močno kri pritiska na stene arterij. Povišana telesna teža je poleg stresa pogostokrat vzrok za visok pritisk. Naravna zdravila, kot so prehranska dopolnila, pripomorejo pri izgubi odvečnih kilogramov. S tem razbremenijo delovanje srca ter preprečijo nadaljnji razvoj koronarnih srčnih bolezni, vključno s srčnim popuščanjem in visokim pritiskom.

Bonboni za hujšanje Slimis z glukomanan polisaharidom

Izdelki za hujšanje Slimis vsebujejo glukomanan, ki ob energijsko omejeni prehrani prispeva k zmanjšanju telesne teže, zmanjšanju trenušne maščobe in vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi (to so dokazale naše klinične študije). Produkt vsebuje stevio, ki je brez energijske vrednosti ter glukomanan. Slednji je vodotopni polisaharid ter je po kemijski strukturi nadvse podoben prehranskim vlakninam. V naravi ga najdemo v gomolju rastline konjak, katerih aktivne učinkovine so poznala že starodavna ljudstva na Kitajskem. Ta so jo uporabljala za lajšanje najrazličnejših težav od astme, kašlja, kožnih bolezni do bolečin v prsih. Čeprav jo pogosto zasledimo v korejski in japonski tradicionalni kulinariki, jo je v Evropi moč najti v obliki prehranjevalnih dopolnil. Prednosti uživanja le teh se odražajo na izgubi telesne teže. Klinične študije, (Strokovni članek v reviji Foods), so pokazale, da glukomanan zniža raven grelina (hormon, ki povečuje občutek lakote) ter prepreči nihanje krvnega sladkorja. Izdelki za hujšanje z glukomanan polisaharidom predstavljajo novo naravno učinkovino, ki lahko regulira vrednosti holesterola, ob tem pa delujejo še kot probiotik.