prebavni encimi za boljšo presnovo

Prebavni encimi so aminokisline, ki pomagajo želodcu prebaviti hrano ter telesu, da iz zaužite hrane pridobi kar največ energije za normalno delovanje.

Razdražljivo črevesje, napihnjenost, krči, intolerance na hrano?

Veliko prebavnih težav je povezanih z neučinkovito presnovo hrane. Urejena prebava je temelj splošnega dobrega počutja in zdravega načina življenja in zato je tako zelo pomembno, da vzdržujemo dobro peristaltiko in dobro presnovo, s tem pa se posledično izognemo občutku napihnjenosti, utrujenosti in trebušnih krčev.

Prebavne težave, povezane z neučinkovito presnovo hrane, se lahko premaga z dodajanjem prebavnih encimov v obliki prehranskih dopolnil. na ta način se lahko izognemo napihnjenosti, krčem in slabega počutja po jedi.

Kaj so prebavni encimi?

Prebavni encimi so aminokisline, ki pospešujejo kemijske reakcije v telesu in omogočajo, da telo iz hrane pridobi dovolj energije za pravilno delovanje. Sodelujejo v vseh fizioloških procesih v telesu.

Prebavni encimi pomagajo želodcu predelati vso hrano, ki jo zaužijemo in iz nje proizvesti dovolj energije za pravilno delovanje organizma. Poleg encimov, ki so naravno prisotni v telesu, obstajajo tudi naravni prebavni encimi v nekaterih živilih kot so ananas, papaja, mango, banana, kivi.

Težave z želodcem lahko premagamo z jemanjem prebavnih encimov

Sodobno življenje nam ponuja vse več industrijsko predelane hrane, polne s konzervansi, barvili, raznimi zgoščevalci in ojačevalci okusa. Vse to so snovi, ki delujejo zelo agresivno na želodec, obenem pa otežujejo naravno tvorbo prebavnih encimov, ki lahko učinkovito pripomorejo k boljši prebavi in splošnemu dobremu počutju.

Biostile prebavni encimi so posebna formulacija dr. Tomislava Majića. Odkril je namreč, da večina prebavnih obolenj izvira iz pomanjkanja prebavnih encimov. Tudi povišan nivo holesterola ni pravo merilo za kardiovaskularne ali prebavne težave, saj je veliko odvisno od tega, ali je holesterol v tekočem ali trdem stanju.

Prebavni encimi pomagajo želodcu pri presnovi hrane.
Industrijsko predelana hrana, polna s konzervansi, barvili, raznimi zgoščevalci in ojačevalci okusa delujejo zelo agresivno na želodec.

Prebavni encimi niso črevesna flora

Mogoče bi veliko ljudi pomislilo, da so prebavni encimi del črevesne flore, saj je tudi ta zelo pomembna za ohranjanje dobre prebave in presnove. Vendar pa je črevesna flora nekaj povsem drugega. Črevesna flora so bakterije, ki prebivajo v našem črevesju. Nameščene so na stene črevesja in upravljajo z našim imunskim sistemom. Prav tako so bakterije črevesne flore nameščene na sluznice. Njihova vloga v telesu je ta, da ščitijo organizem pred zunanjimi vsiljivci, bakterijami in virusi. Tako bi res lahko potrdili Hipokratov rek, da je 80% našega imunskega sistema v črevesju in da vse bolezni izvirajo iz črevesja.

Prebavni encimi pa omogočajo organizmu, da iz hrane, ki jo zaužijemo, vsrka vase vse hranljive snovi, ki jih potrebuje za normalno delovanje in ki jih celice potrebujejo, da imajo dovolj energije za vsakodnevno življenje.

Kako izbrati pravo prehransko dopolnilo s prebavnimi encimi?

Najprej je potrebno preveriti, ali prehransko dopolnilo vsebuje res kakovostne prebavne encime in to, ali vsebuje vse prebavne encime. Za dobro presnovo telo potrebuje vse prebavne encime, saj lahko le tako zagotovi, da se bo hrana dobro presnavljala, organizem pa bo dobil vse potrebne hranljive snovi in jih tudi absorbiral.

Prebavni encimi ne morejo nadomeščati eden drugega, zato je zelo pomembno, da izbrano prehransko dopolnilo vsebuje vse encime.