Kolagen je beljakovina, ki telesu pomaga ohranjati vitalnost in mladosten videz. Naravno ga proizvajajo in vzdržujejo celice vezivnega tkiva oziroma fibroblasti. V telesu najdemo najrazličnejše tipe kolagena. Poznamo jih, kar 28 vrst, a najpomembnejši so Tip 1, ki predstavlja večino v telesu. Je ključen gradnik kosti, hrustanca, zob, vezivnih tkiv in strukture kože. Z gostimi vlakni telesu zagotavlja oporo in fleksibilnost. Tip 2, ki se nahaja v elastičnem hrustancu je kolagen za sklepe. Opredeljujejo ga ohlapnejša vlakna, zato je njegova primarna naloga spodbujanje zdravja sklepov in blaženje bolečin. Tip 3 je odgovoren za strukturo žil, črevesja, mišic in organov. Tip 4 sodeluje pri filtraciji v posameznih plasteh kože, Tip 5 pa je prisoten v laseh. Pomanjkanje kolagena hitro razkrijejo krhki nohti, lasje brez leska, gube na obrazu in boleči sklepi.

Kolagen pomaga ohranjati mladosten videz.

Lahko kolagen vpliva na sijoče lase, močne nohte ter aktiven življenjski slog?

Najboljši kolagen za kožo lahko vpliva na navlaženost in elastičnost kože ter videz gub. Hidroliziran kolagen pomaga telesu proizvesti več dragocenih aminokislin, hkrati pa upočasnjuje razgradnjo naravnih zalog. Ob tem pa pripomore še pri proizvodnji hialuronske kisline. Ta ohranja kožo navlaženo, prožno in zmanjšuje drobne linije. Zdrava koža pa vpliva tudi na zdravje lasišča. Celice lasnega mešička za proizvodnjo keratina namreč uporabljajo aminokisline, kot je kolagen. Slednji je primarna plast dermisa, ki s svojim delovanjem vpliva na rast lase. Rezultat so zdravi lasje z izboljšano elastičnostjo, sijočim videzom ter zdravimi konicami. Jemanje kolagenskega dopolnila vpliva tudi na videz nohtov. Redno jemanje nohtom zagotovi vsa potrebna hranila za spodbujanje moči, sijaja in rasti. S svojim delovanjem preprečuje lomljenje in krhkost, nohte okrepi ter izboljša njihov videz.

Kolagen pa nima vpliva le na videz, temveč tudi na počutje. Bolečine v mišicah in sklepih so precej pogoste, razlogi zanje pa so različni. Od starosti, športne aktivnosti in poškodb. Vsakodnevno jemanje kolagena lahko izboljša kakovost življenja, funkcionalnost.

Kolagen za močne lase.