Kolagen za kožo lahko vpliva na pomlajevanje kože na obrazu? Gube na obrazu bodo sicer v vsakem primeru slej, ko prej nastale, vendar lahko znake staranja vsaj nekoliko omilite, če se odločite za kakovostno prehransko dopolnilo s kolagenom v prahu.

Nega obraza ni dovolj

Dejstvo je, da morate, če želite, da bi vaša koža na obrazu ostala sveža in prožna, redno skrbeti za nego obraza. Poleg osnovne kreme za obraz, si pri pomlajevanju obraza lahko pomagate z različnimi dodatnimi preparati. Mnogi so specializirani glede na vrsto kože, ki jo imate na obrazu. Torej so primerni za mastno, suho ali mešano kožo. Prvi dodatni preparat, ki se bo znašel na vaši polici, pa bo najbrž tak, ki bo primeren za vse tipe kože. To je krema za okrog oči, ki tamkajšnjo kožo vlaži in gladi. Kasneje boste verjetno morali poseči še po kremah specializiranih za pomlajevanje obraza. A tudi to za mladosten in zdrav videz ne bo vedno dovolj.

Kolagen je snov, ki jo v mlajših letih telo v zadostni meri proizvaja samo. Gre namreč za vrsto beljakovine, ki jo najdemo praktično v vseh delih telesa. Tudi v laseh, zobeh, dlesnih, kosteh, sklepih itd.. Z leti pa se proizvodnja lastnega kolagena začne vedno bolj zmanjševati. Takrat je telesu dobro pomagati z dodajanjem kolagena v prahu.

Pri lastni proizvodnji kolagena za kožo sicer lahko pomaga tudi nekatera hrana. Vendar pa če se odločite za uporabo hidroliziranega kolagena v prahu, bo ta vsekakor bolj učinkovit. Vendar le, če se boste odločili za kakovostno prehransko dopolnilo z visoko vsebnostjo kolagena za kožo.

Najboljši kolagen ni vedno enak

V telesu nastajajo različni tipi kolagena. Tudi v prehranskih dopolnilih najdemo različne vrste kolagena. Najpogostejši obliki sta hidroliziran goveji kolagen in hidroliziran ribji kolagen. Pogoste so tudi druge vrste kolagena za kožo, sklepe in kosti.

Stroka si sicer ni enotna, kateri je najboljši kolagen za telo in kateri tip kolagena je v resnici najbolj primeren za uporabo v obliki kolagena za kožo. Zato so kupci včasih izgubljeni, saj ne vedo, kateri bi bil najboljši zanje.

 

Pri pomlajevanju obraza znatno pomagajo pomožne snovi

Poleg bogate mešanice kolagena za kožo, zgrajene iz čim več tipov kolagena v prahu, so za boljši učinek pri negi obraza, pomembne tudi izjemne pomožne snovi.

Pomožne snovi, pogosto dodane v kolagen za kožo, skrbijo tudi za pomlajevanje kože na obrazu. Med njimi so:

  • vitamin C, ki pomaga pri lažji absorpciji kolagena za kožo v telo;
  • kurkumin, ki deluje kot močan antioksidant in se ponaša tudi s protivnetnimi lastnostmi;
  • šilajit – gorska smola izjemno bogata z minerali in
  • silicij, ki ga imenujemo tudi mineral lepote

 

Collagen Powder Blend iz 5-ih virov kolagena za uspešno ohranjanje mladostnega videza.