Krema za boleče in težke noge olajša bolečine in podpira zdravje nog

Krema za boleče in težke noge Nutrilegs Forte vsebuje naravne sestavine, kot so divji kostanj, bodeča lobodika, ginko, evkaliptus in mnoge druge, ki podpira krepiti stene ven in izboljšati pretok krvi. Naravne sestavine s hladilnim učinkom pomagajo odpraviti občutek težkih in bolečih nog, pospešijo cirkulacijo, minerali in naravna olja pa poskrbijo za prožno, mehko in navlaženo kožo.

Krčne žile na nogah niso samo estetska težava, temveč so velikokrat razlog za težke utrujene noge, bolečine, otekanje ter razdraženo kožo na prizadetih območjih. Stanje se ponavadi poslabša proti koncu dneva, sploh če smo dlje časa na nogah ali v sedečem položaju. Tudi vročina slabo vpliva na težave, povezane s krčnimi žilami. Poleg bolečih simptomov najprej opazimo vidno razširjene modrikaste ali vijoličaste podkožne vene, ki po vzorcu spominjajo na pajčevino.

Vzroki za nastanek so različni, med najpomembnejšimi pa so zagotovo prirojena oslabljenost venskih sten in zaklopk, dednost, pomanjkanje gibanja, debelost, starost, hormonske spremembe in nepravilna prehrana oziroma življenjski slog. In ker vsi vemo, da je preventiva boljša od kurative, je dobro sprejeti nekaj ukrepov za zmanjšanje tveganja, še preden se krčne žile na nogah sploh pojavijo.

Krema iz naravnih zelišč, ki vsebuje učinkovine za blažitev otekanja, bolečin in občutka težkih nog, je zagotovo najboljši pripomoček, ki ga morate imeti doma. Nežna masaža, usmerjena od stopal proti stegnom izboljša cirkulacijo krvi in prinaša takojšnje olajšanje. Tudi hladne kopeli ali obloge so lahko blagodejne za vaše utrujene noge, sploh če ste bili cel dan v tesnih čevljih z visoko peto. Počitek z dvignjenimi nogami po masaži nog s kremo Nutrilegs forte vam bo povrnil svežino ter odpravil bolečino.

Težke utrujene noge – kdaj nas mora skrbeti?

Težke utrujene noge so neprijetna preglavica, s katero smo se zagotovo že srečali večkrat v življenju. Občutek bolečih in oteklih stopal zagotovo poznajo vsi tisti, ki opravljajo stoječe oziroma sedeče delo ali nosijo neprimerno obutev. Če ste med tistimi, ki so vsakodnevno na nogah od jutra do večera, poskrbite za udobno obutev, ki podpira stopalo in ne omejuje gibanja. Izogibajte se čevljem z visoko peto ali neudobni tesni obutvi, saj lahko še poslabša simptome krčnih žil. Tudi izpostavljanje vročini, soncu, uporaba savne ali vroče kopeli lahko poslabšajo stanje.

Verjamemo, da ste utrujeni od dela in obveznosti, a kljub temu redna telesna aktivnost, na primer plavanje, kolesarjenje ali zmerna hoja izboljšajo prekrvavitev in okrepijo mišice. V primeru daljšega potovanja, kjer ste nekaj časa prisiljeni vztrajati v enakem sedečem položaju, strokovnjaki priporočajo uporabo kompresijskih nogavic. Izdelane so tako, da omogočajo nežen in pravilno razporejen pritisk na spodnje okončine in s tem pravilno cirkulacijo. Kadar je to mogoče pa tudi v takšnih situacijah vsaj za nekaj trenutkov vstanite, se sprehodite ali naredite nekaj vaj, težke utrujene noge pa vam tudi na potovanju odpravi krema Nutrilegs forte.

Težke utrujene noge same po sebi niso nujno znak bolezni. Vendar pa lahko v nekaterih primerih kažejo na prisotnost venske bolezni, ki je posledica povišanega tlaka v venah, razširitve in okvare venskih zaklopk. Poleg utrujenosti nog se pojavijo tudi drugi simptomi, kot so otekanje, bolečine, srbenje, krči ali občutek napetosti v nogah. Če imate opisane simptome, je priporočljivo, da se posvetujete z zdravnikom, težave pa lajšate s preventivnimi ukrepi.

Krčne žile na nogah nastanejo zaradi deformacije ven

Krčne žile na nogah se pojavijo zaradi slabega pretoka krvi in povečanega pritiska na stene ven. Te se posledično razširijo, izgubijo svojo elastičnost in postanejo vidne tik pod površino kože. Venske zaklopke pri normalnem ožilju skrbijo za pretok krvi od prstov navzgor proti srcu. Pri razširjenih venah pa zaklopke ne zmorejo več potiskati krvi navzgor, zato ta zastaja, oziroma se vrača nazaj proti prstom. S tem se pritisk na stene še poveča, vene se zvijejo, raztegnejo in tvorijo značilen pahljačast vzorec pod kožo.

Kako lahko pomaga krema za boleče in težke noge Nutrilegs forte? Kombinacija zelišč in mineralov deluje kot enkratna učinkovita formula, ki združuje vse najboljše, kar premore narava za dobro počutje vaših nog. Že pri prvih simptomih, ki jih zaznate, je najbolje začeti z uporabo. Escin, izvleček divjega kostanja, je že iz časa naših babic znana učinkovina, ki zmanjšuje oteklino in krepi ožilje. Skupaj z izvlečkom lobodike, oljem ciprese in rožmarina delujejo sinergijsko in odpravljajo občutek težkih nog.

Evkaliptusovo olje in mentol, ki ju prav tako najdemo med sestavinami, imata hladilni učinek zato takoj razbremenita in osvežita utrujene noge. Krema za krčne žile vsebuje tudi morsko glino, karitejevo maslo in mandljevo olje, ki kožo nahranijo, jo globoko zaščitijo in negujejo. Vitamina A in E poskrbita za prožnost in elastičnost. Verjamemo, da ste že poskusili katerega od podobnih izdelkov, pa morda niste bili najbolj zadovoljni. Mi vam ne obljubljamo čudežev. Obljubljamo pa vam, da boste kmalu po uporabi sami opazili pozitivne učinke na vašem ožilju in koži.