Imeti lepo in zdravo kožo je verjetno želja vsakega posameznika. Pot do nje pa ni tako preprosta kot se morda zdi na prvi pogled, saj zahteva precej potrpljenja, predvsem pa izbiro pravih ter kakovostnih izdelkov, ki se dopolnjujejo in kot celota prispevajo k normalnemu delovanju telesa.

Zaradi sodobnega življenja, prehrane, onesnaženosti ozračja in drugih dejavnikov iz okolja je vse več težav s kožo. Alergije, srbečica, izpuščaji pa prizadenejo tudi otroke.

Za popolno nego kože so zelo pomembni izdelki, ki vsebujejo naravne sestavine ter ključne vitamine, ki pripomorejo k vzpostavljanju ravnotežja v telesu in posledično na koži in ki s svojo vsebnostjo pozitivno vplivajo na celotno telo, »od znotraj« in »od zunaj«.

Kakovostne naravne sestavine pa niso dovolj. Pomembna je tudi pravilna kombinacija le-teh, saj lahko le na ta način  pomagajo nadomestiti izgubljene vitamine in minerale v telesu ter zmanjšati pojavnost tegob sodobnega življenja.

Kateri so pomembni vitamini pri ohranjanju zdrave kože?

Za ohranjanje čiste in napete kože so v prvi vrsti pomembni vitamini B-kompleksa.  Biotin je izjemno močan antioksidant, ki preprečuje izgubo vode in krepi kožo, in vitamin C, ki omogoča boljšo vezavo vseh vitaminov.

Koža pa potrebuje tudi pravilno nego »od zunaj«, saj je dan za dnem izpostavljena zunanjim dejavnikom, ki oslabijo njeno povrhnjico in vidno vplivajo na videz kože.

Za ohranjanje normalnega delovanja organizma in zdrave kože je torej ključnega pomena prava kombinacija mineralov in vitaminov ter uporaba kakovostnih in naravnih izdelkov.