KAR 6 X MANJ TREBUŠNE MAŠČOBE - KLINIČNO TESTIRANO

KLINIČNO DOKAZANO nižja stopnja holesterola*

Komplet dveh, edinstveno oblikovanih formul, ki podpirata normalno delovanje jeter in prispevata k njihovi zaščiti.

Formula 1 je kombinacija aminokislin, vitaminov in mineralov. Formula 2 pa vsebuje izvleček grozdnih pečk in pegastega badlja v fitosomalni obliki ter izvleček šisandre.

HOLINE- IMA VLOGO PRI DELOVANJU JETER

Holin je vodotopen vitamin, ki prispeva k normalnemu delovanju celic. Prispeva k presnovi homocisteina, lipidov in ima vlogo pri delovanju jeter.

Lastna proizvodnja holina je na splošno nezadostna, zato ga je priporočljivo vnašati s prehrano ali prehranskimi dopolnili.

DODANI VITAMINI

Fomula 1 kompleta za čiščenje in obnovo jeter vsebuje vitamin B6, vitamin D, vitamin B12 in folno kislino.

Vitamin B6 in vitamin B12 prispevata k sproščanju energije pri presnovi in delovanju živčnega sistema.

Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena, sintezi cisteina ter pri uravnavanju delovanja hormonov.

Folat in vitamin D prispevata k normalnemu delovanju imunskega sistema. Folat prispeva k normalni sintezi aminokislin, tvorbi krvi, presnovi homocisteina in normalnemu psihološkemu delovanju.

PEGASTI BADELJ – PODPIRA ZDRAVJE JETER

Pegasti badelj (Silybum marianum) izvira iz sredozemske Evrope in velja za invazivno rastlino. Tradicionalni izvleček pegastega badlja je narejen iz semen, ki vsebujejo silimarin.

Silimarin je kompleksna mešanica polifenolnih molekul, vključno s sedmimi tesno povezanimi flavonolignani in enim flavonoidom. Izvleček v formuli 2 kompleta za čiščenje in obnovo jeter je v fitosomski obliki. Fitosom je nova oblika sestavin v prehranskih dopolnil, ki lahko zmanjša težave pri topnosti in biološki razpoložljivosti polifenolnih spojin. Pegasti badelj prispeva k zaščiti jeter in k razstrupljevalnemu potencialu jeter.

ŠISANDRA (shisandra chinensis)

Šisandra ima hepatoprotektivne lastnosti. Ohranja naravno čistilno funkcijo ter prispeva k adaptogenemu delovanju..

DOKAZANI KLINIČNI REZULTATI

PODROBNOSTI KLINIČNE ŠTUDIJE

Intervencijska, randomizirana klinična študija je vključevala 120 oseb, ki so testirali Biostile izdelek za čiščenje in obnovo jeter ter 4 druge izdelke, za obdobju 8 tednov.

Študija je poskušala prikazati učinke vsakega dodatka na metabolni sindrom (na primer: LDL holesterol, visceralno telesno maščobo) pri prekomerno težkih in debelih odraslih. Preiskovanci so bili vsi zdravi posamezniki z ITM med 12 in 30 kg/m2. Vsi so morali slediti tudi restriktivni dieti.

S študijo so želeli prikazati učinke posameznega prehranskega dodatka na parametre metaboličnega sindroma (na primer: LDL holesterol, visceralna telesna maščoba) pri prekomerno težkih in debelih odraslih osebah. Preiskovanci so bili vsi zdravi posamezniki z ITM med 25 in 30 kg/m2. Vsi so morali slediti tudi restriktivni dieti.

*Klinična študija: Vpliv petih prehranskih dopolnil, v kombinaciji z restriktivno dieto, na metabolični sindrom pri prekomerno težkih in debelih odraslih osebah, izvedena v letu 2022 na 120 osebah [ClinicalTrials.gov Identifier: NCT05333315]

Rezultati klinične študije: sprememba trebušne (visceralne) maščobe

KAR 6 X MANJ TREBUŠNE MAŠČOBE - KLINIČNO TESTIRANO

Povezave do strokovnih člankov in drugih vsebin o klinični študiji:

1. Foods. 2023: Jenko Pražnikar Z, Mohorko N, Gmajner D, Kenig S, Petelin A.: Effects of Four Different Dietary Fibre Supplements on Weight Loss and Lipid and Glucose Serum Profiles during Energy Restriction in Patients with Traits of Metabolic Syndrome: A Comparative, Randomized, Placebo-Controlled Study. Foods. 2023; 12(11):2122.
2. The Effects of Five Different Food Supplements with Restriction Diet on the Components of the Metabolic Syndrome in Overweight and Obese Adults, run in 2022 on 120 people [ClinicalTrials.gov Identifi er: NCT05333315]