Naravna alternativa v času menopavze

  • BIOstile
  • 27/05/2018
  • 0

Menopavza je del ženskega življenja, ki se večini pojavi okrog 50. leta in lahko traja tudi do 70. leta. Različni simptomi, povezani s hormonskimi spremembami, se lahko pojavijo v katerikoli stopnji menopavze. Koristno je poznati nekaj najpogostejših.

Eden izmed prvih znakov, ki ga ženske občutijo, je ponavadi naval vročine. Je prehoden val vročine in potu, ki se zgodi zaradi spremembe ravni estrogena. Naval vročine je tudi eden izmed najbolj neprijetnih simptomov, ki lahko povzročijo anksioznost, stres, povečan srčni utrip in nelagodje. Ostali simptomi, ki se pojavljajo v obdobju menopavze so tudi motnje spanja, nihanje razpoloženja, utrujenost, zmanjšan libido, porast telesne teže, zmanjšanje kostne gostote…

Nekatere simptome lahko vsaka ženska umili že z izogibanjem sladkorju in jedem z veliko maščob. Priporočljivo je vsakodnevno gibanje ter uživanje veliko zelenjave, sadja, pustih beljakovin in dobrih maščob. Za vse ženske, ki želijo brez hormonov omiliti, zgoraj omenjene, simptome pa je zelo dobra naravna alternativa oz. prehransko dopolnilo Feminovis, ki vsebuje vitamine, minerale ter izvlečke zelišč. Z drugimi zdravili in prehranskimi dopolnili nima nobenih kontraindikacij, zato je tudi dodatno jemanje prehranskega dopolnila Immune Power zelo učinkovito.

Immune power vsebuje svetlinovo olje, ki deluje direktno na hormonsko ravnovesje ter matični mleček, hrano bogov. Pomaga pri zmanjšaju navalov vročine.

Čas menopavze zna vplivati tudi na zmanjšanje kostne gostote, za kar se lahko poskrbi s prehranskim dopolnilom Nutribones. Vsebuje sestavine, ki omogočajo najboljšo absorbcijo in delovanje.

Kakorkoli menopavza vpliva na posamezno osebo ženskega spola, si je potrebno zapomniti, da je menopavza naraven proces v telesu, katerih simptome se da omiliti z naravnimi alternativami.

Značka:
Deli:

Kaj lahko sami naredimo za zdrava jetra?

Želodec in želodčne težave

"" je bil dodan na seznam želja.