Se tudi sami spopadate z odvečnimi kilogrami, povišanim holesterolom, morda tudi krvnim tlakom, slabo cirkulacijo, ki je privedla do krčnih žil, utrujenosti in pa pretirane želje po sladki hrani, ki se ji enostavno ne morete upreti?

Kar 2/3 Slovencev se spopada s povišanim holesterolom, ki ga spremljajo še odvečni kilogrami-največkrat okrog pasu.

Do tega privede nepravilna prehrana (veliko živalskih maščob, mastna hrana), pretežno sedeč način življenja (pisarniško delo), premalo gibanja, stres…vse to sčasoma terja svoj davek, plača pa ga vaš kardio-vaskularni sistem in pa kvaliteta vašega vsakdana.

Holesterol in stres

Vsakodnevne stresne situacije, ki jih v večini niti ne smatramo več kot stres, ampak kot del vsakdana, lahko naredijo ogromno škodo na naših žilnih stenah. Pod »vsakodnevne« stresne situacije smatramo slabe odnose doma in v službi, predolge delavnike, nekakovosten počitek itd. Obstaja precej raziskav, ki povezujejo stres ter sam delež holesterola v telesu, ki nam škodi.

3 načini za zniževanje holesterola:

  1. Zadosten vnos vlaknin.
  2. Povišajte vnos niacina.
  3. Telesna aktivnost naj postane del vašega vsakdana.

Kaj pa homocistein?

Verjetno zanj še niste slišali, saj je dosti manj »prepoznavna« snov kot holesterol. Gre za izredno škodljivo aminokislino, ki se tvori v našem telesu, ko smo pod velikim stresom ter nam primanjkuje B vitaminov. Znano je, da na naše ožilje vpliva še slabše kot povišan holesterol. Pri Biostilu smo zato v tokratno kombinacijo za čistost žilnih sten dodali še naravni Sok granatnega jabolka z dodanim celotnim spektrom B vitaminov.

Dejstvo je, da zaužijemo premalo vlaknin.