Bolezni sklepov in hrbtenice postajajo v razvitem svetu in zaradi vse večjega staranja prebivalstva ena od najpogostejših težav starejših ljudi.

Obseg težav s sklepi je širok. Veliko je odvisno od življenjskega sloga posameznika, od aktivnosti, starosti, teže in tudi spola. Vsem, ki jih pestijo težave s sklepi, pa so enotne bolečine v kolenih, hrbtu in prstih. Najpogostejše bolezni sklepov so revma, osteoartroza, osteoporoza, išias.

kolagen za sklepe

Ste vedeli, da se veliko težav s sklepi pojavi zaradi obrabe hrustanca?

Zaradi preobremenjenosti sklepov pride do obrabe hrustanca. V ozadju vseh bolečin pa so pogosto vnetna obolenja in manjša sposobnost telesa, da tvori hranilne snovi, ki pomagajo telesu v borbi proti vnetjem.

Z leti se količina  mineralne kostne gostote zmanjša, s tem pa se poveča tveganje za zlom kosti. Mineralno kostno gostoto lahko vzdržujemo s pravo kombinacijo optimalne prehrane in zmerne telesne aktivnosti. Vse potrebne minerale in snovi pa lahko uspešno nadomestimo tudi s pravo kombinacijo kakovostnih prehranskih dopolnil kot je kolagen za sklepe.

Obseg težav, ki jih povzročijo bolečine v sklepih, je širok. Veliko je odvisno od življenjskega sloga posameznika, od aktivnosti, starosti, teže in tudi spola. Vsem, ki jih pestijo težave s sklepi, pa je enotno to, da jih bolijo kolena, hrbet, členki na prstih, pogosta je jutranja okorelost, slaba gibljivost sklepov, slabša kvaliteta življenja in manj možnosti za aktivno preživljanje prostega časa.

bolečine v mišicah in sklepih

Bolezni, ki prizadenejo sklepe je veliko in se delijo v vnetne in degenerativne. Najpogostejše bolezni sklepov so revma, osteoartroza, osteoporoza, išias, hernia, sindrom karpalnega kanala, boleči in otečeni sklepi.

Hidroliziran kolagen v prahu za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih

Zdrave sklepe lahko vzdržujemo s pravo kombinacijo optimalne prehrane in zmerne telesne aktivnosti. Vse potrebne minerale in snovi lahko v naš vsakdan uspešno vključimo tudi s pravo kombinacijo kakovostnih prehranskih dopolnil.