Razcepljeni nohti - Kako hitro odpraviti cepljenje nohtov z najboljšim kolagenom

Razcepljeni nohti so ena izmed najpogostejših težav, s katero se srečujejo ženske in moški. Nohti rastejo celo življenje, zato je skrb zanje še kako pomembna. Mnogi trdijo, da so ravno nohti tisti, ki odražajo zdravje telesa. Na rast nohtov vplivajo različni dejavniki, kot so starost, spol, prehrana in celo vremenski vplivi.

Pa začnimo na začetku. Kaj je noht? Noht je roževinasta tvorba, sestavljena iz številnih slojev poroženelih celic. Glavni gradnik teh je keratin, ki skrbi za enakomerno trdnost nohtov. Zdrav noht ima gladko rožnato zgornjo plast brez lis, črt, obarvanosti ali izboklin. Cepljenje nohtov je pogostokrat odraz pomanjkanja mineralov, vitaminov in keratina. Seveda pa ne gre izključiti starostnih sprememb. S starostjo se naše telo spreminja.

Medtem ko nohti na rokah postajajo razcepljeni, nohti na nogah pridobivajo debelino in trdnost. S starostjo krhki nohti izgubijo sijaj, so bolj lomljivi in pusti. Prav tako se poveča tudi dovzetnost za motnje prekrvavitev, glivične okužbe ter obarvanost. Da bi morebitne težave pravočasno preprečili, je ključen hiter odziv. Vas zanima, kako to storite? Nič lažjega. Z jemanjem kolagena za nohte v obliki prehranskega dopolnila poskrbite za krepitev las in nohtov.

Razcepljeni nohti - Kako hitro odpraviti cepljenje nohtov z najboljšim kolagenom

Pomanjkanje kolagena in kako prehransko dopolnilo prepreči cepljenje nohtov

Razcepljeni nohti z lisami, obarvanimi madeži in neenakomerno zgornjo plastjo so posledica različnih dejavnikov. Starost, pomanjkanje ali prevelika izpostavljenost vlagi, okoljski ali kemijski dejavniki, bolezni ščitnice, anemija, neustrezna prehrana in še bi lahko naštevali. Da bi preprečili nadaljnje lomljenje, potrebujejo krhki nohti malce pomoči. Kolagen je najbolje zastopana beljakovina v telesu, ki podpira večino telesnih funkcij. Z leti pomanjkanje kolagena odražajo prve gubice, izguba elastičnosti kože, suhi lasje, lisasti nohti, bolečine v sklepih, poslabšano delovanje ožilja ter težavah z gibanjem. Najboljši kolagen vsebuje najrazličnejše aminokisline, med drugim tudi arginin in prolin, ki sta poglavitni za rast nohtov. Medtem ko arginin dodaja tkivu kisik in nujna hranila, prolin pripomore pri naravni proizvodnji keratina. Redno jemanje kolagena bo izboljšalo zdravje nohtov, preprečilo lomljivost in povečalo moč ter pomagalo pri hitrejši rasti.