V moderni družbi ima vse več ljudi povišano vrednost holesterola v krvi. Na te vrednosti vsekakor vpliva nepravilna prehrana in premalo gibanja. Verjetno največji vpliv na povišane vrednosti holesterola pa lahko predpišemo vplivu stresa na naše telo.

Ko vse to seštejemo, dobimo slabo delovanje prebavnega trakta in jeter. Ko v našem prebavnem traktu pričnejo zaostajati odpadne snovi, se prične gnitje in napihovanje in v našo kri se absorbirajo tudi snovi, ki so nepravilno predelane in povzročajo bolezensko stanje.

Zelo veliko vlogo tukaj igrajo vlaknine.

Vlaknina glucomannana služi tudi že kot prebiotik, kar pomeni, da pomaga pri razmnoževanju vaših črevesnih bakterij. Je vodotopna vlaknina, kar pomeni, da absorbira velike količine vode in ustvari v našem črevesju dobesedno gel, ki napolni naše črevesje in na ta način odnese absorbira tudi odvečne vrednosti maščob. Bilo je opravljenih tudi več študij za druge težave kot akne pri odraščajočih mladostnikih, kjer se je dobro obnesel. Pri problemih s ščitnico, kar je razumljivo, da deluje dobro zaradi vpliva na prebavni trakt. Pri rakavih obolenjih, ugotovljeno je bilo, da znižuje kislost organizma in blata, kar je izjemno pozitiven rezultat. Samo v kislim območju se razvijajo določene patogene bakterije , glivice in virusi.

Pri povišanih vrednosti holesterola in trigliceridov je še pomembno, da se izogibamo rafiniranim oljem, margarini in sladkarijam, ter vsem sladkanim pijačam. Priporočamo vsak dan pa še vsaj pol ure fizične aktivnosti.

Posledično imamo tudi lažje uravnavanje glukoze v krvi. Iz izkušenj vemo, da postanejo tudi celice precej bolj občutljive na inzulin in na ta način imamo lažje uravnavanje sladkorja v krvi.

Zavedati se moramo, da moramo vnesti tudi veliko tekočine. To pomeni vsaj 1 dcl na 10 kg telesne teže.