Sodobno življenje je zelo pestro in hitro napolni naše dneve s številnimi različnimi dogodki. Vsak dan smo priča dogajanju v naši okolici. Zavedno ali nezavedno sprejemamo impulze iz okolja in precej je dejavnikov, ki vplivajo na našo podzavest ter posledično na naše počutje.

Pozitivni dogodki in občutki nas napolnijo s srečo in umirjenostjo. Izzivi, težki trenutki, hiter tempo, prenapolnjeni urniki pa v telesu sprožijo obrambni mehanizem, ki se kaže kot utrujenost, izčrpanost, razdražljivost in težave s koncentracijo. In september je tukaj…

Se tudi vi spopadate s stresom?

Stres je del našega vsakdana in sprejeli smo ga kot takšnega. Vendar pa lahko stresne situacije, tako pozitivne kot negativne, pustijo močnejši pečat na našem telesu kot si lahko predstavljamo. Razdraženost, nespečnost, izčrpanost, naveličanost in slaba volja so lahko tudi vpliv stresa.

Kako se lahko uspešno zoperstavite škodljivemu vplivu stresa?

Pri izboljšanju počutja zagotovo pomaga pravilen vnos vitaminov in mineralov. Narava je že davno poskrbela za vse ter nam ponudila vse potrebno za vzpostavitev ravnovesja in zdravja v telesu.

Poskrbimo, da v telo vnesemo vse potrebne sestavine, ki bomo pripomogle vzpostaviti ravnovesje v telesu, s tem pa tudi zdravje in notranji mir. Pa še naspali se bomo bolje. In tudi to nekaj pomeni.