Matični mleček z ribjim kolagenom in omega 3 - KLJUČ DO DOBREGA POČUTJA

Stanje telesnega, duševnega in socialnega blagostanja je največja vrednota vsakega posameznika. Moč, dobro počutje, močan imunski sistem, volja in energija so med najbolj zaželenimi spremljevalci vsakega izmed nas. In vendar se z jesenjo in hladnejšimi meseci tudi ti pogosto skrijejo.

Ljudje smo povezani z naravo in njenim ritmom. In zato je tudi vse, kar naše telo potrebuje, moč najti v naravi. Ker pa je telo precej kompleksen »stroj«, potrebuje pravo kombinacijo sestavin, nujno potrebnih za njegovo normalno delovanje. 

Matični mleček je bil predmet različnih kliničnih raziskav in  njegovi pozitivni učinki so bili večkrat potrjeni. Resnično, matični mleček je prava kraljeva hrana. Matice, ki se hranijo z matičnim mlečkom, živijo 45 x dlje kot ostale čebele. Kar dokazuje, da lahko matični mleček pozitivno vpliva na kakovost življenja in obenem zavira posledice staranja, pripomore h krepitvi imunskega sistema, zmanjšuje možnost pojava vnetij v telesu ter negativnega vpliva oksidativnega stresa.

Matični mleček je dobil ime po dejstvu, da ga čebele uporabljajo za negovanje čebeljih matic. Nekateri ljudje uporabljajo matični mleček kot zdravilo. Ne zamenjujte pa matičnega mlečka s čebeljim cvetnim prahom, čebeljim voskom ali propolisom.

Matični mleček lahko poveča naravni imunski odziv vašega telesa na tuje bakterije in viruse, kar pomeni, da maščobne kisline v matičnem mlečku spodbujajo protibakterijsko delovanje, kar lahko zmanjša pojavnost okužb in podpira delovanje imunskega sistema.

Ribji kolagen

Kolagen je beljakovina, prisotna v telesu, ki pa z leti začne upadati. Pomanjkanje kolagena pa je vidno predvsem na koži, laseh in krhkih nohtih ter bolečinah v sklepih. Kolagen je vsestransko uporaben in ima veliko pozitivnih učinkov, prav zaradi tega so prehranska dopolnila s kolagenom priljubljena tako pri moških kot pri ženskah.


Vaše zdravje, naša skrb.