KLINIČNE ŠTUDIJE POTRDILE VEČJO UČINKOVITOST BMT® Q10

Učinkovitost, varnost in kakovost prehranskih dopolnil so od vedno vrednote podjetja Biostile.

Prav zaradi tega dajemo velik pomen lastnemu razvoju in raziskavam ter kliničnim študijam izdelkov, s katerimi tudi uradno potrjujemo visoko učinkovitost in kakovost prehranskih dopolnil Biostile.

Klinične študije potekajo trenutno na več izdelkih Biostile, pravkar pa smo prejeli poročilo o rezultatih študije BMT® Q10.

Študija je potrdila – BMT® Q10 ima od 2 x do 5 x višjo absorpcijo

Podatki, pridobljeni na Fakulteti za vede o zdravju, potrjujejo, da se prehransko dopolnilo mikroenkapsuliranega koencima Q10 (BMT®) vidno boljše absorbira kot čista molekula Q10 izdelana skladno s farmacevtskimi standardi.

Spodnji prikaz predstavlja koncentracijo koencima Q10 v krvni plazmi, po zaužitju, pri dveh različnih prehranskih dopolnilih, v časovnem obdobju 24 ur.

KLINIČNE ŠTUDIJE POTRDILE VEČJO UČINKOVITOST BMT® Q10

Kako je potekala raziskava BMT® Q10?

V raziskavi, ki je potekala na Fakulteti za vede o zdravju, so na zdravih prostovoljcih primerjali absorpcijo BMT® koencima Q10 in standardnega prehranskega dopolnila Q10.

Raziskava je trajala 6 tednov, vsak prostovoljec je najprej vzel eno prehransko dopolnilo s Q10, sledile so raziskave, po treh tednih pa še drugo prehransko dopolnilo s koencimom Q10 ter zatem ponovil raziskave. Prostovoljce so ves čas spremljali strokovno usposobljeni raziskovalci.

Kaj so klinične študije?

Klinične študije oz. klinično raziskovanje je veja medicinske znanosti, ki na bolnikih ali zdravih prostovoljcih proučuje učinkovitost in varnost prehranskih dopolnil oz. zdravil.

Podjetje Biostile je trenutno naročnik največjega sklopa kliničnih študij, ki potekajo v Sloveniji, na Univerzi na Primorskem, na Fakulteti za vede o zdravju.

Zavedamo se, da so učinkovite klinične raziskave nujno potrebne za proizvajanje kvalitetnih, učinkovitih in zanesljivih prehranskih dopolnil.

S tem tudi dosegamo, da prehranska dopolnila Biostile ustrezajo najvišjim standardom kakovosti, varnosti in učinkovitosti.

Kaj sploh je mikroenkapsulacija?

BMT® Mikroenkapsulacija je patentirana in inovativna tehnologija proizvodnje prehranskih dopolnil, ki so jo razvili strokovnjaki podjetja Biostile.

BMT® zagotavlja:

  • večjo učinkovitost same sestavine,
  • ciljno dostavo,
  • večjo biološko dostopnost,
  • kontrolirano sproščanje v prebavilih.


Patentirano tehnologijo mikroenkapsulacije se v podjetju Biostile uporablja za proizvodnjo prehranskih dopolnil, ki vsebujejo koencim Q10, vitamin C, vitamin D3, kurkumin, resveratrol in kanabidiol.

Več o posameznih BMT® si lahko preberete TUKAJ.

Kaj je mikroenkapsulacija in kakšne so njene prednosti?

Dr. Dejan Gmajner, Vodja razvoja in raziskav, Biostile d.o.o.

KLINIČNE ŠTUDIJE POTRDILE VEČJO UČINKOVITOST BMT® Q10

MIKROENKAPSULIRANI Q10 JE EDINSTVENI IZDELEK NA TRŽIŠČU.

Narejen s patentirano in inovativno tehnologijo mikroenkapsulacije, ki so jo razvili strokovnjaki podjetja Biostile.

✔️Boljša absorpcija

✔️Tarčna dostava

✔️Višja biološka razpoložljivost

✔️Kontrolirano sproščanje

NAROČITE SVOJEGA TUKAJ>>>